Ετικέτες

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Δικαστικός τουρισμός με εξώδικα από BBC και CNN

Τέσσερις μήνες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι αυτής της, ορισμένες φορές, αξιολύπητης χώρας, ακόμη μας απασχολούν τα σκάνδαλα των γαλάζιων (τέως) υπουργών. Ο λόγος, αυτή τη φορά, για τα δεκατρία εξώδικα που έχουν αποστείλει τα δύο μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως, εναντίον του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, έκανε διαφημίσεις της τουριστικής του καμπάνιας αλλά «ξέχασε» να τις πληρώσει. Αποτέλεσμα αυτού είναι αυτή τη στιγμή να χρωστάμε στο BBC και στο CNN 130 εκατομμύρια ευρώ!!!

Τα χρήματα είχαμε υποσχεθεί, μέσω των υπουργών τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλου και Μαρκόπουλου, ότι θα τα δίναμε, αλλά έλα που δεν τα είχαμε… Μπερδεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και νόμιζε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο τα πράματα λειτουργούν με τον παλιό, καλό, ελληνικό τρόπο του «ζαμανφουτισμού». Αλλά τελικά ήρθαν εξώδικα από τους «περίεργους» αγγλοσάξονες, που σαν υστερικοί τώρα, απαιτούν τα λεφτά που τους είχαν υποσχεθεί. Λες και δεν ήξεραν που πάνε να μπλέξουν όταν κλείνανε τις συμφωνίες με το υπουργείο και τον ΕΟΤ.

Πάντως, ακόμα πιο αστεία είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς των πρώην υπουργών, και κυρίως του Κ. Μαρκόπουλου. Αυτός τώρα, καρφώνει τον Σπηλιωτόπουλο, ότι φέρει την ευθύνη και ότι, ουσιαστικά, ο ίδιος κλήθηκε απλά να διαχειριστεί την κατάσταση και να καλύψει το ήδη υπάρχον χρέος. Θα μου πείτε, τι έχουν να χωρίσουν οι δύο, άλλοτε ισχυροί, άνδρες του ελληνικού τουρισμού; Εδώ, φυσικά, υπεισέρχονται τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, τα ρεύματα και τα στρατόπεδα. Ας ανατρέξουμε στην πρόσφατη ιστορία της Ν.Δ…. Την πολύ πρόσφατη εννοώ… Τότε που όλοι, αν και «ενωμένοι» είχαν χωριστεί στα δυο και δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μια πολιτισμένη τηλεοπτική κουβέντα (φανταστείτε τι γινόταν και off camera)… Τότε ήταν που ο Μαρκόπουλος στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά (πρώην αποστάτη της Ν.Δ.), και ο Σπηλιωτόπουλος την Ντόρα Μπακογιάννη (κόρη αποστάτη της Ένωσης Κέντρου).

Σήμερα πλέον, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα είναι στα μαχαίρια και ψάχνει ευκαιρία να καβγαδίσει… Είναι δυνατόν να έχει κανείς την απαίτηση από τους δυο πρώην υπουργούς να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα; Κανείς από τους δύο τους δεν είχε δα και ποτέ την φήμη του αντισυμβατικού… Μια χαρά ενταγμένοι στο σύστημα ήταν και οι δυο τους ανέκαθεν, μόνο που, αν και υπουργοί Τουρισμού, υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, που σε αυτή τη περίπτωση ήταν τα οικονομικά και νομικά επιτελεία του BBC και του CNN.

(δημοσιεύτηκε στην "Κορινθιακή" στις 11/2/2010)

1 σχόλιο:

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...