Ετικέτες

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Αναζητείται «κεντροδεξιό» κόμμα…

Μέχρι πριν εκατόν κάτι μέρες, νομίζω πως υπήρχε ένα κόμμα που έπαιζε σημαντικό ρόλο στα ελληνικά πράγματα. Αν θυμάμαι καλά κατείχε και την εξουσία της χώρας. Δε ξέρω αν σας λέει κάτι η περιγραφή. Ένα μπλε ήταν, με ένα χέρι που κρατούσε έναν αναμμένο δαυλό. Είχε και πρόεδρο. Αλλά κάποια στιγμή άνοιξε η γη και το κατάπιε. Ή μάλλον όχι. Δεν ήταν η γη αυτή που άνοιξε. Ήταν η κάλπη. Και μετά από την πρώτη κάλπη ήρθε και δεύτερη, εσωκομματική αυτή τη φορά, και έβγαλε πρόεδρο έναν αφηρημένο που περνούσε από τη Ρηγίλλης και είπε να μπει να δει «τι παίζει».

Πραγματικά, και πέρα από το κωμικό της υπόθεσης, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η ΝΔ; Θεωρητικά είναι αξιωματική αντιπολίτευση και οφείλει να ελέγχει την κυβέρνηση για το έργο της. Όσο και αν δεν τους αρέσει αυτός ο ρόλος είναι αναγκασμένοι να τον παίξουν αν σκοπεύουν να ξανακυβερνήσουν κάποια στιγμή.

Θα μου πείτε - και δικαίως – «με τι μούτρα να μιλήσουν»; Αν και το συγκεκριμένο κόμμα ευθύνεται για το 70% των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα ως οικονομία, οφείλει να ομιλεί. Στην συγκεκριμένη φάση, δε με απασχολεί καν το τι θα πει. Ας βγαίνουν και ας εκλιπαρούν τον ελληνικό λαό για συγχώρεση. Ας μας πουν τι αλλάζει στο κόμμα με τον καινούριο πρόεδρό τους. Στην τελική, αν δε μπορούν να πουν τίποτα γιατί έχουν τα προσωπικά τους, ας διασπαστούν, να τελειώνουμε.

Τελικά, «πού είναι η ΝΔ;;;» Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει απαχθεί από ακροδεξιά σπείρα με εγκέφαλο τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο ίδιος ο εγκέφαλος έχει σκοπό να αφυπνίσει τα φυσικά ένστικτα άκρατου συντηρητισμού των Νεοδημοκρατών τα οποία τα τελευταία χρόνια υπέφωσκαν, σέρνοντας ολόκληρο το κόμμα από τη μύτη σε προτάσεις περί δημοψηφίσματος, ή σε θέσεις περί δημόσιας ασφάλειας και τάξης.

Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι ένας απεγκλωβισμός. Αφενός από το πολύ ένοχο παρελθόν της, και αφετέρου από την επιρροή των εκ δεξιών της. Αν και για το τελευταίο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το κατά πόσον ο Σαμαράς θέλει πραγματικά να αποκόψει κάθε δεσμό με τις απόψεις του ΛΑΟΣ. Ίσως σε κάποιον βαθμό, (ειδικά αν κρίνουμε από την στάση του το ’93) ο Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του απηχούν και τις απόψεις του «νέου» προέδρου της ΝΔ.

(δημοσιεύτηκε στην "Κορινθιακή" στις 21/1/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...