Ετικέτες

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Una fatsa, una ratsa οι κερδοσκόποι και οι συχνάζοντες στις Βρυξέλλες

Εάν οι απανταχού ευρωσκεπτικιστές θέλουν πραγματικά να δικαιωθούν σε ηθικό και πολιτικό επίπεδο, τότε το βρώμικο οικονομικό «παιχνίδι» που παίζεται τους τελευταίους μήνες εις βάρος της Ελλάδας, θα μπορούσε να αποτελέσει γι’ αυτούς την πιο κατάλληλη ευκαιρία.

Η θέση τους περί Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, φαίνεται να επιβεβαιώνεται αφού τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση να λάβει ακόμα πιο σκληρά (κάποιοι ίσως τα πουν και αντιλαϊκά) μέτρα, λες και υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι ο ελληνικός λαός και όχι οι εξουσιάζοντες (Έλληνες και Ευρωπαίοι), που τόσα χρόνια έτρωγαν ασύστολα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έφταναν στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα, αυτή που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν λέει ανοιχτά, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα ήταν το σερβίτσιο πάνω στο οποίο ακουμπούσαν λεφτά (κοινοτικά, δηλαδή βγαλμένα από τους φόρους που υφίστανται όλοι οι λαοί της ΕΕ), ώστε να τα «καταναλώσουν» μεταξύ τους οι λίγοι. Εκμεταλλεύτηκαν τον αρκετά ευλύγιστο ηθικό κώδικα του Έλληνα (και κυρίως των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά) όσον αφορά την «μίζα», για να μπορέσουν να φάνε και οι ίδιοι. Με άλλα λόγια, αυτά που δεν μπορούσαν να κάνουν στις πατρίδες τους επειδή είναι οργανωμένα κράτη (ναι! σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) υπάρχουν και τέτοια κράτη), τα κάνανε στην Ελλάδα που κάθε άλλο παρά οργανωμένη είναι. Τώρα όμως που τα πράγματα σκουρύνανε λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν να μας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας θα σήμαινε και την αρχή του τέλους της ΕΕ. Όχι, φυσικά, λόγω της οικονομικής ισχύος της Ελλάδας, αλλά γιατί θα αποδείξει, έμπρακτα πια, ότι όλα όσα έλεγαν τόσα χρόνια περί αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, ένωσης εν δυνάμει στα πρότυπα των ΗΠΑ, κλπ., ήταν απλά παραμύθια για να εφησυχάζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, και για να δημιουργήσουν την εικόνα ενός οικονομικο-πολιτικού γίγαντα που βρίσκεται «υπο-ανέγερση». Σε αυτή την ένωση τελικά, είναι ο καθένας για τον εαυτό του, πράγμα που δεν το είχαν υπολογίσει μάλλον, όταν αποφάσισαν για το ενιαίο νόμισμα. Η μη στήριξη της Ελλάδας λοιπόν, σε συνδυασμό με τα απαράδεκτα μέτρα που προτείνουν και που στρέφονται άμεσα πια περισσότερο εναντίον του ελληνικού λαού, παρά υπέρ της κερδοφορίας του κράτους, θα αποτελέσει και την ταφόπλακα για το ευρώ, και από εκεί, για την αξιοπιστία της ΕΕ σε διεθνές επίπεδο.

Η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, παρά τις πολλές διαφωνίες μου με τον εν λόγω πολιτικό χώρο, στέκεται αρκετά καλά απέναντι στις πιέσεις των Ευρωπαίων. Τρέμω και μόνο στην ιδέα του τι θα είχε συμβεί εάν ήταν στην εξουσία η κυβέρνηση Καραμανλή, ή, ακόμα χειρότερα, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Οι συγκεκριμένοι ερασιτέχνες της πολιτικής και της διακυβέρνησης, οφείλουν τουλάχιστον μια «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για την σημερινή τραγική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Όχι ότι τα έφτασαν στην σημερινή τους κατάντια μόνοι τους, αλλά γιατί όσα χρόνια ήταν στην εξουσία όχι μόνο δεν έκαναν προσπάθεια να τα διορθώσουν αλλά τα χειροτέρεψαν με περισσότερα ρουσφέτια, σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, και γενικότερα, ερασιτεχνισμό.

(δημοσιεύτηκε στην "Κορινθιακή" στις 18/2/2010)

1 σχόλιο:

  1. Πόσο περισσότερο να μας στηρίξουν...; και τώρα δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε "απλά" θα μας ελέγχουν! Χειρότερα όμως δεν γίνεται να είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...