Ετικέτες

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Σήμερα λουζόμαστε τις ψήφους 36 ετών

Όχι κύριοι, δεν φταίμε όλοι για τη σημερινή κατάσταση. Φταίει αποκλειστικά ο ελληνικός λαός που τόσα χρόνια δεν καταλάβαινε ότι το παιχνίδι παίζεται εις βάρος του. Τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων μαζί με τους ξένους φίλους τους και πάντα με τις ευλογίες Καρατζαφέρη, τιμωρούν τους πολίτες, πολύ απλά επειδή τόσα χρόνια πίστευαν στα ψέματα που τους πλάσαραν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουν το θράσος να λένε ότι «φταίμε όλοι». Ναι λοιπόν! Φταίμε που σας πιστεύαμε. Φταίμε που μας τρώγατε τα λεφτά μας και εμείς σας θεοποιούσαμε. Φταίμε που δεν σας έχουμε πετάξει ακόμα στα σκουπίδια της ελληνικής ιστορίας.

Η είσοδος της χώρας στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ σηματοδοτεί δύο πράματα. Το τέλος της εποχής που αρεσκόμασταν να αποκαλούμε «μεταπολίτευση», και μια δραματική αλλαγή στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Η «μεταπολίτευση», ήταν η περίοδος της δημοκρατίας που ακολούθησε την περίοδο της επταετούς χούντας των συνταγματαρχών. Δηλαδή, όσο καιρό βρισκόμασταν εντός της περιόδου της «μεταπολίτευσης» είχαμε τη δυνατότητα ως λαός να φωνάξουμε και μέσω της ψήφου μας να αλλάξουμε την κυβέρνησή μας. Επί 36 χρόνια, κάποιοι φώναζαν ότι οι κλέφτες πρέπει να νιώσουν την λαϊκή οργή, και ο λαός κώφευε επειδή οι κλέφτες τον βόλευαν. Τώρα όμως τέρμα αυτά! Η γνώμη μας δεν έχει καμία σημασία πολύ απλά γιατί από δω και πέρα κουμάντο στην Ελλάδα δεν κάνουν αυτοί που ψηφίζουμε αλλά 3 χαρτογιακάδες της Ευρώπης. Είτε ΝΔ ψηφίσεις, αγαπητέ αναγνώστη, είτε ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, τίποτα δεν θα αλλάξει πολύ απλά γιατί κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει για τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση θα είναι απλά ένα νομικό πρόσωπο που θα εκτελεί τις εντολές του ΔΝΤ και των «δανειστών» μας.

Όσον αφορά στο ζήτημα της καθημερινότητας, αυτό το ζούμε ήδη και δεν χρήζει πολλής ανάλυσης. Μόνο που η κατάσταση θα χειροτερέψει. Η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο, η καταστρατήγηση των λίγων εργασιακών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει είναι σχεδόν αναπόφευκτη, η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας είναι ένας ακόμη από τους κινδύνους, η εξαθλίωση θα χτυπήσει πολλά περισσότερα κοινωνικά στρώματα, και όλα αυτά την ίδια ώρα που κάποιοι θα πλουτίζουν ακόμα περισσότερο εις βάρος μας, αποδεικνύοντας σε όλους πια το πραγματικό πρόσωπο αυτής της ανθρωποφάγου μηχανής που λέγεται «καπιταλισμός».

Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο ποια είναι η λύση εδώ που φτάσαμε. Όμως ξέρω ότι την λύση δεν θα την δώσουν ούτε η τηλεόραση ούτε οι εφημερίδες των δύο κομμάτων που τόσο μονότονα επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Η λύση, πάντως, δεν είναι χωμένη ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ. Η λύση πρέπει να βρίσκεται στους δρόμους. Εκεί, πλέον, είναι το μόνο μέρος όπου μπορούμε να δείξουμε τη πραγματική μας δύναμη. Την δυσαρέσκειά μας. Εκεί που μπορούμε να εκφράσουμε το «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» που, αν δεν μας έχει πνίξει ακόμα, σίγουρα θα μας πνίξει σε λίγους μήνες. Στον δρόμο για να σπάσουμε τον τρόμο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν το ΔΝΤ, η ΕΕ και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η πρωτομαγιά πλησιάζει…


(δημοσιεύεται στην "Κορινθιακή" στις 29-4-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...