Ετικέτες

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

PEOPLES OF EUROPE RISE UP


Μάλλον ενόχλησε πολλούς γερμανοτσολιάδες και παπαγαλάκια της «ενημέρωσης» η κίνηση του ΚΚΕ να αναρτήσει πανό στον Παρθενώνα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, με το οποίο καλούσε τους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν. Γιατί όμως τόση γκρίνια; Από τον όμιλο του ΣΚΑΪ το περίμενα αφού η κόντρα του με το ΚΚΕ καλά κρατεί, όμως είδα πολλούς να δυσανασχετούν με την ενέργεια αυτή. Και εκτός από αυτό παρατήρησα και μια προσπάθεια συκοφάντησης της ενέργειας του ΚΚΕ από μεγάλη μερίδα του Τύπου που επέμενε να μιλάει για «κατάληψη» της Ακρόπολης από το ΚΚΕ, τη στιγμή που η Ακρόπολη ήταν ήδη κλειστή λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του αρχαιολογικού χώρου.

Είναι ιδιοκτησία κανενός ο βράχος της Ακρόπολης και δεν το ξέρω; Ας σοβαρευτούμε και ας πάρουμε τα πράματα ένα-ένα. Είναι γεγονός ότι η φωνή της αριστεράς που καλεί την εργατική τάξη σε αγώνες φιμώνεται όλο και περισσότερο από τα ΜΜΕ. Οι εκπρόσωποι των δύο αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων έχουν καταλήξει να είναι είδος υπό εξαφάνιση στα δελτία ειδήσεων και τις πολιτικές συζητήσεις, ενώ όποτε τυχαίνει να προσκληθούν, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης και οι βουλευτές των τριών καπιταλιστικών κομμάτων(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ), καταφεύγουν σε λοιδορίες εναντίον της πολιτικής της ρήξης και της ανατροπής που έχει επιλέξει η αριστερά να υπηρετεί. Σε αυτήν ακριβώς την έλλειψη εκπροσώπησης ήρθε να απαντήσει και το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη. Αλλά κατάφερε και κάτι ακόμα. Η μεγάλη δημοσιότητα που θα αποκτήσει αυτή η ενέργεια σε διεθνές επίπεδο χάρη στο συμβολισμό του χώρου που επιλέχθηκε, σε συνδυασμό με την ουσία του μηνύματος που περνούν τα πανό, δείχνει στους λαούς όλου του κόσμου ότι στην Ελλάδα, παρά τα όσα λέγονται, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αντιστέκονται. Δίνει μήνυμα σε όλους τους λαούς να κινηθούν. Να ξεσηκωθούν. Η κρίση που ζούμε είναι συστημική, και επηρεάζει όλον τον δυτικό κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα όσα εμφανίζονται ως «αναγκαία» στην Ελλάδα, σύντομα μπορεί να προκύψουν και σε άλλες χώρες.

Η ενέργεια των μελών του ΚΚΕ στην Ακρόπολη είναι θετική! Είναι θετικό να βλέπει κανείς Έλληνες πολίτες να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους ειδικά σε έναν τέτοιο χώρο, και ακόμα περισσότερο όταν οι απόψεις τους στρέφονται υπέρ των λαών και όχι υπέρ του κεφαλαίου όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Αυτή είναι η καλύτερη συγκυρία ώστε να ανασυνταχθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Ώστε να πάνε σπίτι τους οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και να παλέψουμε για μια πιο δίκαιη κοινωνία απαλλαγμένη κυρίως από τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του σημερινού συστήματος: την εκμετάλλευση του ανθρώπου και την ανισότητα.

(δημοσιεύτηκε στην "Κορινθιακή" στις 6-5-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...