Ετικέτες

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

«Αυτοϊκανοποίηση» στο ΠΑΣΟΚ μετά το διακαναλικό φιάσκο

Μετά από δύο πακέτα ληστρικών και αντισυνταγματικών μέτρων και 2, μόλις, εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός της χώρας, αποφάσισε να παραχωρήσει μια χουντικού τύπου συνέντευξη στην οποία επέλεξε να τρομοκρατήσει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την ψήφου του «κυρίαρχου», όπως τον χαρακτήρισε και ο ίδιος, λαού.

Θα υποστηρίξετε ότι είμαι υπερβολικός, επειδή χαρακτηρίζω την συνέντευξη «χουντική». Αν, όμως, αναλογιστείτε το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή, θεωρώ ότι κανείς θα συμφωνήσει στον χαρακτηρισμό. Στοιχείο πρώτο, ο όρος διακαναλική. Δηλαδή, θα υποχρεωθεί ο πολίτης, την ώρα που θεωρητικά ξεκουράζεται, να υποστεί την άχαρη παρουσία του πρωθυπουργού, όπου και αν στρέψει το βλέμμα του. Ο πολιτικός λόγος (=τρομοκρατία) της κυβέρνησης, επιβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα στους πολίτες αυτής της χώρας με τρόπο που όμοιός του, παρατηρείται μόνο σε χώρες με μονοκομματικά, και σαφώς αντιδημοκρατικά εκλογικά συστήματα.

Παρόλ’ αυτά, όμως, το καταναγκαστικό της όλης υπόθεσης θα μπορούσε να παραβλεφθεί, αν η ουσία της συνέντευξης ήταν διαφορετική. Εν προκειμένω, όμως, είχαμε επτά «γκλα-μουράτους» δημοσιογράφους, οι οποίοι προέρχονταν μάλιστα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια. Εφημερίδες δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα;!; Ραδιοφωνικοί σταθμοί;;; Πληθυσμιακές ομάδες;;; Ποιος είναι επιτέλους αυτός που έχρισε τους τηλεοπτικούς φελλούς, ως κριτές του κόσμου; Ας ρωτήσουν τον λαό, που επικαλούνται επί παντός επιστητού, αν αντιλαμβάνεται τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους ως τους εκφραστές της φωνής τους στο πολιτικό προσκήνιο.

Και ερχόμαστε λοιπόν στο καίριο ζήτημα της πρωθυπουργικής (νόμιμης) τρομοκρατίας. Τα ψευτοδιλήμματα ήταν ανέκαθεν ένα βρώμικο κόλπο επιρροής των πολιτών από τους πολιτικούς, όμως αυτή τη φορά αγγίξανε τα όρια της αθλιότητας. Φοβίζουν τον λαό ότι τάχα θα υπάρξει ακυβερνησία αν ο λαός δεν υποστηρίξει εμμέσως τα μέτρα που εφαρμόζονται. Αν δεν δώσει, δηλαδή, στον δήμιο του, την ίδια τη θηλιά.

Το να μην υποκύψει ΚΑΙ αυτή τη φορά στο δίλλημα ο λαός, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε περίπτωση που σε κάποιο από τα δύο κόμματα, δοθεί η δυνατότητα να πανηγυρίσει την Κυριακή το βράδυ, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα ο λαός το κατανοεί, είναι συζητήσιμο όμως το κατά πόσον ο ίδιος αυτός λαός θα τολμήσει να κάνει να κάνει ένα θαρραλέο βήμα προς τα μπρος σε αυτές τις εκλογές, στηρίζοντας ψηφοδέλτια που έχουν τη δυναμική να έρθουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.

Αξίζει, φυσικά, να υπογραμμίσουμε ότι όταν μιλάμε περί δυναμικών και συγκρουσιακών ψηφοδελτίων, προφανώς δεν μιλάμε για τους λαγούς του ΠΑΣΟΚ που σήμερα αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα. Προφανώς δεν μιλάμε για τους υποψηφίους της Ν.Δ. που επίσης σε πολλές περιπτώσεις αποποιούνται, τάχα, της κομματικής τους ταυτότητας, ενώ σε άλλες, τα στρατιωτάκια του Σαμαρά, ρίχνονται στη «μάχη της αυτοδιοίκησης», με αντικειμενικό και μοναδικό σκοπό, μήπως και πείσουν κανέναν ότι η Ν.Δ. είναι όντως κόμμα, και όχι ένα μεγάλο σύνολο ανικάνων, των οποίων ηγείται «Ο Ανικανότερος». Τέλος, προφανώς, όταν μιλάμε για συγκρουσιακές δυνάμεις, δεν μιλάμε για τα ξενοφοβικά, επικίνδυνα και κυρίως «εκτός τόπου και χρόνου» ψηφοδέλτια του Καρατζαφέρη. Ένα κόμμα που σε μια τέτοια κατάσταση είναι ανίκανο ακόμη και να ιεραρχήσει σωστά τα θέματα που αφορούν τους πολίτες, ένα κόμμα που σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στην κοινωνία, πλην, όμως, αποτελεί μόνιμο συστημικό σύμμαχο, και ένα κόμμα που μόνο λόγω κάποιας διαστρεβλωμένης ευγένειας, δεν χαρακτηρίζουμε δημόσια ως νεοναζιστικό και ακροδεξιό σαφώς δεν έχει θέση στη συζήτησή μας.

Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει. Καλείται να μην εγκαταλείψει την νεότερη γενιά στα χέρια αυτών που μας κατέστρεψαν. Καλείται να μην υποκύψει στις πιέσεις τους. Καλείται να αντισταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...