Ετικέτες

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Μετάβαση στην Κόρινθο: αδύνατη!

Ίσως να ήταν χρήσιμο να ξεκινούσε αυτό εδώ το άρθρο με έναν πίνακα τιμών, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσει ο καθένας το κόστος της μετάβασης από την πρωτεύουσα στην Κόρινθο.

Η χυδαία και αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα έφερε και μια επίσης χυδαία και απολύτως αδικαιολόγητη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του Προαστιακού, εκτοξεύοντας το κόστος για ένα άτομο που θέλει να μεταβεί (μετ’ επιστροφής) στην Αθήνα από τα 12€ στα 18 για όσους δεν δικαιούνται έκπτωση, ενώ για όσους την δικαιούνται από τα 6€ στα 9!!! Και όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν συνοδεύτηκαν από την πολυαναμενόμενη από διετίας μετατροπή της γραμμής σε ηλεκτρική, ούτε από την υποτιθέμενη μείωση του χρόνου του ταξιδιού.

Ο Προαστακός, που από μέσο-διαμάντι έχει μετατραπεί τα τελευταία δύο χρόνια σε μέσο-σκουπίδι, που το μόνο που αλλάζει είναι η ολοένα και πιο προκλητική συμπεριφορά των υπαλλήλων του και που οι σταθμοί του φαίνεται να καταρρέουν μέρα με τη μέρα, με αυτή την τρομακτική αύξηση το μόνο που καταφέρνει, εκτός από το να εκτοξεύει τα κέρδη του, είναι να ρημάζει την Κόρινθο, το Κιάτο και όλες τις υπόλοιπες περιοχές που συνδέει με την Αθήνα.

Όταν ομάδες των πιο συνεπών φοιτητών των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης μας αρχίζουν να διστάζουν να προσέλθουν στα μαθήματα όχι λόγω μιας κακώς εννοούμενης φοιτητικής νοοτροπίας, αλλά λόγω του επιπλέον πλήγματος της οικονομικής τους κατάστασης που αποφέρει κάθε ταξίδι στην Κόρινθο, τότε αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Έτσι λοιπόν, η άρνηση πληρωμής των εισιτηρίων του Προαστιακού αλλά και στο αστικό ΚΤΕΛ που επίσης αύξησε τις τιμές του για διαδρομές των 3 λεπτών από το 1€ στο 1,40(!!!), καθίσταται πλέον απολύτως νομιμοποιημένη αφού η αύξηση των εισιτηρίων, όχι απλά δεν επήλθε λόγω καλύτερων προσφερόμενων υπηρεσιών ή αύξησης του κόστους λειτουργίας της εταιρίας (η μείωση, μάλιστα, του προσωπικού είναι εμφανής σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά αντ’ αυτού, παρατηρεί κανείς την απόλυτη εγκατάλειψη των σταθμών, των συρμών και, φυσικά, των ίδιων των επιβατών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε για κάποιον που χρησιμοποιεί συχνά το εν λόγω μέσο, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της TραινΟΣΕ (www.trainose.gr) για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα απίστευτα ψεύδη και υπερβολές που αναφέρονται εκεί, ειδικά σε σελίδες όπως «Φροντίδα πελατών» και «εταιρικό προφιλ».

Το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο και ειδικά σε συνδυασμό με τα κινήματα άρνησης πληρωμής στα μέσα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες που να δικαιολογούν τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων τους και το κίνημα εναντίον της καταβολής των παράνομων διοδίων, είμαι βέβαιος ότι το θέμα δεν θα πάψει να συζητιέται. Αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των Κορίνθιων να αντιδράσουν! Να συστρατευθούν και να στηρίξουν τέτοια κινήματα και να αρνηθούν σε 2-3 εταιρίες να πλουτίζουν εις βάρος των εισοδημάτων τους και μάλιστα σε τέτοιους ειδεχθείς καιρούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...