Ετικέτες

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Μετά από 38 χρόνια, διορισμός.

(ή σκόρπιες σκέψεις περί των τελευταίων ημερών) 


Χρειάστηκαν 38 χρόνια δημοκρατίας και άπειρες αναφορές στα "δημοκρατικά" ιδανικά  και τις απαραβίαστες δημοκρατικές αρχές της ενωμένης Ευρώπης για να φτάσουμε σήμερα να είμαστε στα πρόθυρα της δημιουργίας μιας κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται ένας πρωθυπουργός-ευρωτραπεζίτης που δεν έχει λάβει ποτέ ούτε μία ψήφο του ελληνικού λαού.
Όμως, για όσους δεν πείστηκαν ποτέ για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ευρωϊερατείου και των Ελλήνων ακολούθων του, ακόμα πιο εντυπωσιακοί είναι οι χυδαίοι πανηγυρισμοί που εκφράζονται μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία από απόψε κιόλας επιχείρησαν ακόμα και να πείσουν τον ελληνικό λαό "να νιώσει ευφορία" διότι τώρα, με κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" θα είναι πιο ασφαλής και ισχυρός απέναντι στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ.
Από αύριο το πρωί η Ελλάδα θα είναι διαφορετική. Ο λαός θα έχει για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια μια διορισμένη κυβέρνηση που δεν την έχει επιλέξει ο ίδιος, μια κυβέρνηση διεκπεραιωτική, κατά πάσα πιθανότητα αυταρχική προς τον λαό, αφού και η ίδια προέκυψε μετά τους αυταρχισμούς και τις απαράδεκτες απαιτήσεις του ευρωϊερατείου, μια κυβένρηση που θα αποδειχτεί η πιο αντιλαϊκή της τελευταίας τεσσαρακονταετίας.

Δε ξέρω αν, τουλάχιστον, θα μπορέσει ο ελληνικός λαός, μετά και από αυτή την εξέλιξη, να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η παραμονή του σε αυτό το ομολογουμένως παράξενο club, δεν συμφέρει ούτε τον ίδιο, ούτε τη χώρα του, ούτε τη δημοκρατία που τόσο διαφημίζει. Συμφέρει αποκλειστικά μια πολύ συγκεκριμένη οικονομική τάξη, που ήδη ευεργετείται ποικιλοτρόπως από τις πολλές πρωτόγνωρες εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών.

Και επειδή πολύς λόγος έχει γίνει με αφορμή το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στο €, ας αναρωτηθούν επιτέλους οι υπέρμαχοι του σκληρού νομίσματος το εξής: Σήμερα, μετά απ' όλες αυτές τις πολιτικές εξελίξεις, η ευρωζώνη αρχίζει να ψάχνει τρόπους επιβίωσης χωρίς την Ελλάδα. Αν αυτά συνεχιστούν, τότε οι απειλές που ακούγονται περί αποπομπής της χώρας θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Αν φύγουμε κυνηγημένοι από το €, ή αν το ίδιο καταρεύσει σε 2-3 χρόνια, τότε πολύ φοβάμαι ότι οι επιπτώσεις που θα υποστεί η ήδη τραυματισμένη οικονομία μας, θα είναι πολλές φορές πιο οδυνηρές, απ' ό,τι θα ήταν αν φεύγαμε οικειοθελώς και σε χρόνο που θα αποφασίζαμε εμείς.

Σήμερα, χάρη στον "πάνσοφο" ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας υφιστάμεθα: την χειρότερη δημοσιονομική κρίση στην ιστορία της χώρας, μια ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται στα σκαριά σύμφωνα με τα στοιχεία των "Γιατρών του Κόσμου", μια κοινωνική έκρηξη που προειδοποιεί όλο και πιο συχνά ότι θα ξεσπάσει ακριβώς όπως και τα ηφαίστεια πριν τη μεγάλη έκρηξή τους, μια κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) που μετέτρεψε το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και το "Σύνταγμα" σε θάλαμο αερίων, μια άλλη κυβέρνηση (Συνεργασίας;) που και η ίδια εξ' ορισμού βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής εκτροπής, δε-ξερω-και-γω πόσες χαμένες θέσεις εργασίας, και πολύ φοβάμαι ότι η λίστα δεν έχει τέλος. (και δεν θα δεχτώ ότι για όλα αυτά έφταιγε ο περιπτεράς που δεν έκοβε απόδειξη για τη κωλοτσίχλα που μασάω τώρα, που να χτυπιούνται μερικοί)

Θα τελειώσω με το εξής: Προχτές το βράδυ, είδα έναν άστεγο να κοιμάται μπροστά στην είσοδο του μετρό στο Μοναστηράκι, επί της οδού Αθηνάς. Καλυμένος με κουβέρτες και χαρτοκιβώτια. Δεν είναι αυτό το θέμα. Άλλωστε η ζωή σε αυτή τη γαμωπόλη μας έχει κάνει όλους να μη νιώθουμε και πολλά βλέποντας τέτοιες εικόνες εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος αυτός είχε δίπλα του μια γεμάτη βαλίτσα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μάλλον είχε και σπίτι κάποτε. Ότι για κάποιο λόγο αναγκάστηκε να το αφήσει. Συνειδητά λοιπόν, μάζεψε ό,τι μπορούσε να χωρέσει στη βαλίτσα του, έκλεισε τη πόρτα και έμεινε στο δρόμο. Κυριολεκτικά.

Ελπίζω ότι όσοι συμμετέχουν στα πολλά συμβούλια των τελευταίων ημερών να έχουν στο μυαλό τους αυτόν τον άνθρωπο που μένει στην οδό Αθηνάς. Για τον οποίο, παρεπιπτόντως, υποτίθεται ότι δουλεύουν. Ο οποίος κάποτε μπορεί και να τους ψήφισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...