Ετικέτες

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

"Του Αδόλφου τα εγγόνια" πάνε για μπάνια στη Καλαμάτα

Τη κυριακή του Πάσχα είχα τη τύχη να συναντήσω μια μακρυνή μου θεία εξ' αγχιστείας με καταγωγή από τη Καλαμάτα. Ελάχιστα ήξερα για τη ζωή της μέχρι τότε. Εκτός από τα τυπικά δεν είχαμε μιλήσει ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια.

Πιάσαμε τη κουβέντα, λοιπόν, και η θεία-Νίκη μου είπε για τον εφιάλτη που έζησε στο, κατά τα λεγόμενά της, φασιστοχώρι, τη Καλαμάτα. Για τα βασανιστήρια που βίωσε ως κοριτσάκι 8 χρονών στα χέρια των ταγματασφαλιτών συμπατριωτών της. Για τη δολοφονία του (δεξιού) πατέρα της μπροστά στα μάτια της από άλλους δεξιούς επειδή έμαθαν ότι οι γιοί του που ζούσαν στην Αθήνα εντάχθηκαν στο αγώνα του αθηναϊκού λαού και πολεμούσαν στο πλευρό του ΕΑΜ. Για το χαμό του ενός αδελφού της. Για το κυνήγι που έπεσε μετά την ασυγχώρητη συμφωνία της Βάρκιζας. Για το ότι παράτησε τη πατρίδα της και ήρθε στην Αθήνα, ώστε να χάσουν τα ίχνη της τα καλαματιανά παλικάρια.

Σήμερα μαθαίνω ότι τα εγγόνια των δολοφόνων, των συνεργατών των Ναζί, ετοιμάζουν τη γιορτή τους εκεί, στα ίδια χώματα όπου η θεία-Νίκη είδε σε ηλικία 8 ετών να σκοτώνουν το πατέρα της. Στα χώματα πάνω στα οποία την έσυραν.

Θα γιορτάσουν τον αγώνα των παππούδων τους ενάντια σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν στη ναζιστική μπότα, και την ντόπια δικτατορία του Μεταξά και του Τσολάκογλου. Και θα γιορτάσουν το σημερινό τους αγώνα ενάντια σε όσουν τολμάνε να αντισταθούν στη σημερινή δικτατορία των μονοπωλίων, τη δικτατορία του κεφαλαίου που πιστά υπηρετούν οι χρυσαυγίτες ακολουθώντας εξίσου πιστά το αντιδραστικό παράδειγμα των ναζιστών παππούδων τους, και του μεγάλου ευεργέτη του γερμανικού κεφαλαίου, τον φύρερ.

Η γιορτή τους είναι πλέον στα χέρια του καλαματιανού λαού. Αυτός θα αποφασίσει αν θα τους υποδεχτεί ή αν θα τους απομονώσει. Αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα τόσων άλλων συμπατριωτών μας, να τους διώξει με τις κλωτσιές. Αν τέλος πάντων θα αποδεχτεί να ντροπιάσουν με το ταξικό τους μίσος το αίμα που χύθηκε στη Μεσσηνία. Οι αναγκαίες αντιστάσεις υπάρχουν ήδη. Το ερώτημα που τίθεται για τον καλαματιανό λαό είναι αν θα μπει μπροστά. Θα φανεί.


Ως τότε, οι "υπεραστικοί" παραδίδουν τετράστιχα μαθήματα ιστορίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...