Ετικέτες

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

οικογένειες κλικλίκου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο νεοφιλελεύθερος συρφετός που σαν περιπλανώμενος θίασος υπερασπίζεται άκριτα και χωρίς καν έγγυρα επιχειρήματα την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ επιχειρεί να πείσει ότι η  ενημέρωση μέσα από τα κανάλια των εφοπλιστών και των πετρελαιάδων μπορεί κάλλιστα να είναι και αντικειμενική. Ή ότι "αφού σε τρεις μήνες θα έχουμε πάλι δημόσια τηλεόραση, πως κάνετε έτσι;"

Έλα που δεν θα έχουμε όμως. Θα έχουμε ΝΕΡΙΤ. Όχι ΕΡΤ. "Δημόσια" ραδιοτηλεόραση, δηλαδή, η λειτουργία της οποίας είναι ακόμα πιο χυδαία και από το άθλιο όνομα που της έδωσαν τα φυντάνια που βρίσκονται "παρά τω πρωθυπουργώ".

ΝΕΡΙΤ. "Δημόσια" ραδιοτηλεόραση. Που όμως θα πληρώνει  τους ιδιοκτήτες του Μέγκα, του Στάρ, του Αντ1, του Άλφα, του Σκάι και του Μακεδονία τι-βι. Γιατί απλούστατα όλοι αυτοί οι "ανταγωνιστές" είναι συνιδιοκτήτες της DIGEA. Η οποία αντικειμενικότατα και καπιταλιστικότατα αποτελεί εδώ και μερικές μέρες τον μοναδικό ψηφιακό τηλεοπτικό πάροχο.

Αν δεν το κατάλαβες ακόμα, η "δημόσια" ραδιοτηλεόραση του μέλλοντος, με το φραγκολεβαντίνικο όνομα, θα πληρώνει και θα παρακαλάει τους πετρελαιάδες να της επιτρέπουν να εκπέμπει. Θα εκπέμπει όσο την αφήνουν, θα λέει ό,τι την αφήνουν. Δημοκρατικότατα. Νομιμότατα.

Και αμα δε γουστάρουν, θα μπορούν να της κατεβάζουν το διακόπτη, όπως ακριβώς έκαναν στον 902 όταν δε τους άρεσε το περιεχόμενό του.

DIGEA φιλεύθερε μαλάκα, που ούτε καν τον φιλελευθερισμό δεν υπηρετείς και δεν εκπροσωπείς.  Αυτή αποφασίζει από τώρα την ενημέρωσή σου. Το γλύτωσες το τετράευρο με το οποίο τάιζες το "σοσιαλιστικό τέρας" της ΕΡΤ κάθε μήνα.
Και στο όνομα του φιλελευθερισμού, δημιουργήθηκε ένα νέο τέρας που ξεπερνάει ακόμα και την έννοια του μονοπωλίου.


*Θυμάμαι ο Άδωνις, όταν υπουργοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ναυτιλίας, κατέβασε τις πινακίδες και έβαλε άλλες σε πολυτονικό σύστημα. Ο ίδιος άνθρωπος υποστήρηξε με θέρμη το "νέο-δημόσιο-ραδιοτηλεοπτικό φορέα". Τη ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή τη "Νέα-Ελληνική-Ραδιοφωνία-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-Τηλεόραση". Να τη χαίρεται ο ελληνούλης. Μόλις έκανε τη λέξη ίντερνετ επίσημη λέξη του ελληνικής γλώσσας. Το διαδίκτυο του έπεσε βαρύ του πολυτονικού μας βουλευτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...