Ετικέτες

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς-Βενιζέλος: Μασαζάκι στα «παιδιά», μπας και βγάλουμε το μήνα!

Ο αστικός θρύλος της κοινοβουλευτικά «ισχυρής» κυβέρνησης, ο οποίος κατέκλυσε τα δημοσιογραφικά γραφεία μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η συγκυβέρνηση πριν μερικές εβδομάδες, μετετράπη γρήγορα σε χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι.

Η απαίτηση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στη πρώτη κατοικία, καθώς και τη περεταίρω διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί τριγμούς στη κοινοβουλευτική συνοχή. Μαζί με αυτά, να προσθέσουμε εμείς και μερικά ακόμα που ήδη βρίσκονται στην ατζέντα: Προϋπολογισμός, ενιαίος φόρος ακινήτων, απολύσεις στο δημόσιο, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, μειώσεις στα εφάπαξ.

Έτσι λοιπόν, αν τα δημοσιεύματα που διαβάζουμε ευσταθούν, τότε σημερινός (2/12/2013) τους διάλογος θα αφορά μεταξύ των άλλων και στο μέτρημα των (βουλευτικών) κουκιών.
Το «μασαζάκι» λοιπόν, του τίτλου, αναφέρεται στη πατροπαράδοτη μέθοδο του να «καλοπιάνει» η κυβέρνηση τους φευγάτους βουλευτές της, να τους υπόσχεται παραχωρήσεις και δεσμεύσεις του τύπου «παίξε εσύ το ρολάκι σου, και εμείς δε θα σε ξεχάσουμε όταν έρθει η ώρα»… Μια μέθοδος που υλοποιείται πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή εδώ και καμιά πενταετία, και που δεδομένα αποδίδει καρπούς, αν αναλογιστούμε πόσοι ήταν αυτοί οι λεγόμενοι γαλαζοπράσινοι «αντάρτες», που τελικά μετέτρεψαν το δήθεν «αντάρτικό» τους σε «δωρεάν μαθήματα κωλοτούμπας».

Σήμερα το απογευματάκι, οι δύο μας πρόεδροι θα μετράνε τα κουκιά τους, και θα ψάχνουν μήπως βρουν κανέναν επιπλέον πρόθυμο βουλευτή να τους στηρίξει, προερχόμενο από άλλα αντιπολιτευτικά κόμματα-εφεδρείες.


Τελικά; Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο πολιτικό μασάζ, ή μήπως να ευχηθούμε να τους πάνε όλα στραβά και ανάποδα αυτή τη φορά;

(2/12/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...