Ετικέτες

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Η Λιάνα, τα "Καρντάσιανς" και η ψυχή του κουκουέ!

Ο κομμουνιστής είναι ορθολογιστής. Μετράει απώλειες και κερδίσματα και αποφασίζει. Αφαιρεί αξίες από υπεραξίες. Μελετάει τον εχθρό του μέχρι εκεί που δε πάει άλλο γιατί ξέρει ότι μόνο μέσα από τη γνώση θα τον νικήσει.  Εξηγεί ξανά και ξανά. Συζητάει ξανά και ξανά. Τόσο πολύ που ανάγει τον διάλογο σε επιστήμη. Έκανε τη διαλεκτική τρόπο ζωής, μέσο ανάλυσης, και μεθοδολογία στρατηγικού και τακτικού σχεδιασμού: μεθοδολογία επιβίωσης.

Όσοι αρνούνται να τον καταλάβουν, στέκονται σε αυτά για να δικαιολογήσουν τα ιδεολογήματα περί ξύλινου λόγου, μονολιθικότητας και ξεπερασμένου συστήματος. Αρνούμενοι να δουν ότι ο κομμουνιστής είναι, ταυτόχρονα με τον βαθύ ορθολογισμό του, ένας από τους μεγαλύτερους "αισθηματίες" που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Αυτό έδειξε η Λιάνα Κανέλλη πριν δύο μέρες σε μια αναπάντεχη εμφάνισή της στη τηλεόραση, στην εκπομπή "Καρντάσιανς" [sic]. Το να επιμένεις σήμερα να είσαι κομμουνιστής, να είσαι ΚΚΕ, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που συναντούν καθημερινά σύντροφοι, οπαδοί και φίλοι είναι απόφαση καρδιάς. Το σήμερα είναι η σημαντικότερη λέξη της προηγούμενης πρότασης. Σήμερα με την εργοδοτική τρομοκρατία, σήμερα με τον κρατικό αυταρχισμό, σήμερα με τον αριστεροδέξιο αντικομμουνισμό, σήμερα με τα πολλά (πολλά-πολλά) αναχώματα που ορθώνονται σχεδόν καθημερινά πλέον, μη τύχει και δει κανείς την άκρη του δρεπανιού ή του σφυριού και κάνει μισό βήμα να τα αγγίξει. Σήμερα που τα φασιστικά σκυλιά έχουν βγει σε πανευρωπαϊκή γύρα και αλλωνίζουν για χάρη των αφεντικών τους. Σήμερα, εκτός από μυαλό, θέλει και ψυχή.
Η Λιάνα δεν άφησε στην άκρη τον ορθολογισμό της για να αναδείξει το συναίσθημά της. Δεν γίνεται άλλωστε αυτό όταν μιλάς για το ΚΚΕ. Πάνε μαζί αυτά τα δυό, διαλεκτικά και αγκαζέ.

Και για να μη το τραβάμε χωρίς λόγο, για όσους και όσες δεν την είδατε, η Λιάνα Κανέλλη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...