Ετικέτες

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Για τις δημοτικές/περιφερειακές, με αφορμή έναν μετεκλογικό πίνακα.
Ένα σχόλιο: Πόσοι και ποιοί από τους υποψήφιους περιφεριάρχες είχαν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ώστε να προσμετρώνται οι ψήφοι τους στο πανελλαδικό του ΠΑΣΟΚ και αυτό να ξαναφαίνεται ως ισχυρότατη κυβερνητική δύναμη;

Απάντηση: Σύμφωνα με το εκλογικό site του Υπουργείου Εσωτερικών, ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!!!! Κανένας συνδυασμός σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές. Βέβαια οι άνθρωποι στην Public Issue, καλά κάνανε και μέτρησαν τους δήθεν ανεξάρτητους Πασόκους περιφεριάρχες στο κεντρικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί κάπως πρέπει να συνεννοηθούμε και να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας επιτέλους.

Συμπέρασμα 1ο: Το ΠΑΣΟΚ δύσκολα πεθαίνει. Απλώς πάει στο βεστιάριο και νοικιάζει μάσκες. Τις μάσκες Ριζοσπαστικό, Κυβερνητικό και Ανεξάρτητο σκέφτεται να τις αγοράσει γιατί είναι οι αγαπημένες του και τις βάζει συχνά. Τις χρησιμοποιεί ανάλογα με τη συγκυρία.

Συμπέσμα 2ο: Η παράταξη που όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν, μιλούσε για τον πολιτικό της φορέα ήταν η "Λαϊκή Συσπείρωση", η παράταξη που υποστήριζε το ΚΚΕ. Όποιος την ψήφισε ήξερε πολύ καλά τι ψήφιζε. Υπενθυμίζουμε ότι το 2012, το ΚΚΕ είχε πάρει 4,5%. Σε δύο χρόνια διπλασίασε την εκπεφρασμένη σε ψήφο επιρροή του (δε μιλάμε καν για την πολιτική του επιρροή γιατί αυτή είναι δεδομένο ότι διαχρονικά ξεπερνάει το εκλογικό του ποσοστό).

Συμπέρασμα 3ο: Μία ψήφος στη Λ.Σ., δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα πέσει και στο ΚΚΕ σε μια εβδομάδα. Γι αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά σε (πολύ) μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να διαφυλαχτεί, να "περιφρουρηθεί" το θετικό αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Συμπερασμα 4ο: Η ΧΑ δεν είναι παγιωμένη στη τρίτη (ούτε καν στη τέταρτη) θέση. Να μην εφησυχάζουμε, αλλά να μην τους φουσκώνουμε μόνο και μόνο επειδή είχαν ένα μεγάλο ποσοστό σε Αττική και Αθήνα. Ψηφίζουν και άλλοι σε αυτή τη χώρα εκτός από τη πρωτεύουσα.

Συμπέρασμα 5ο: Οι δημοσκοπικές εταιρείες να ξανακοιτάξουν τα εργαλεία τους. Όχι μόνο οι δικές μας, αλλά παγκοσμίως. Περνάει σε άλλη ιστορική φάση η εκλογική συμπεριφορά.

Συμπέρασμα 6ο (δημοτικών εκλογών): Στήριξε και συ το λαμόγιο της γειτονιάς σου, ΜΠΟΡΕΙΣ!
Η μεγάλη στήριξη που απολαμβάνουν ακόμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν τον εθισμό ενός μέρους της κοινωνίας. Άνθρωποι, οικογένειες που με το μίζερο, παρακαλετό υφάκι του γλείφτη, τρέχουν πίσω από τον επόμενο δήμαρχο για μισό υποκριτικό χαμόγελο στην είσοδο του εκλογικού κέντρου. Ανεβαίνουν στο εκλογικό τμήμα για να μισο-αστειευτούν με την εφορευτική επιτροπή και να πουν (ξανά μίζερα, αλλά και ένα τσικ αγανακτισμένα) "τι να κάνουμε εδώ που μας έχουνε φτάσει....*κουνάω κεφαλάκι πάνω κάτω σα τα σκυλάκια στο αμάξι*", και τελικά να το ρίξουν στο γαλάζιο λαμόγιο που τους υποσχέθηκε ότι για κάθε ποσοστό που θα αυξάνει τα δημοτικά τέλη, θα τους προσφέρει απλόχερα ένα αστραφτερό δημαρχιακό χαμόγελο ΜΑΖΙ με χειραψία ΚΑΙ φιλικό χτύπημα στη πλάτη!!! α, και λίγο ακόμα ποδηλατόδρομο.  Ουάου-τρελή ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...