Ετικέτες

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΜΕGA μαρμαρένιος κώλος

11 Νοεμβρίου 2015, ώρα 22.00

Το Mega προβάλλει σε πρώτη μετάδοση το Django, την σχετικά πρόσφατη ταινιάρα του Ταραντίνο. 

Πάει δώδεκα και κάτι ψιλά. Η σκηνή δείχνει τον μεγαλοτσιφλικά Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην έπαυλή του να αναλύει (γλαφυρά) ότι τα κρανία των "νέγρων" είναι διαφορετικά από των λευκών. Πίσω του ένα άγαλμα (ελληνικό; ρωμαϊκό; κάτι τέτοιο τέλος πάντων) όπου δύο γυμνοί άντρες παλεύουν. 

Στο Μega δεν άρεσε το άγαλμα όμως. Το Mega έχει ένα επίπεδο φίλε μου, δεν μπορεί να δείχνει μαρμάρινους κώλους. Οπότε, ναι, εξαφάνισαν τον κώλο του αγάλματος. Σόρρυ Κουέντιν. 

Η σκηνή όπως είναι κανονικά:Και η ίδια σκηνή όπως την έδειξε το Mega:Θα μπορούσε να γραφτεί ένα βαθύ άρθρο για την υποκρισία της τηλεόρασης, την μεσαιωνικού τύπου και ανυπέρβλητης ηλιθιότητας λογοκρισία και τη χυδαία παρέμβαση στο καλλιτεχνικό έργο. Αλλά τελικά, αυτοί οι μικροί θεούληδες του μοντάζ, αυτά τα φωτισμένα μυαλά που θα έκαναν μεγάλη καριέρα στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία κατάφεραν να κάνουν κάθε σχολιασμό περιττό.

UPDATE: Μέσα από πολύ ψαγμένη μέθοδο ρεπορτάζ, προκύπτει ότι η μαύρη τρύπα της ελληνικής τηλεόρασης "κατάπιε" από τη συγκεκριμένη ταινία ακόμα δύο (πολύ σκανδαλιστικές) σκηνές:

1. Εκείνη όπου η γυναίκα του Django βγαίνει γυμνή από ένα κοφίνι όπου την είχαν βάλει για βασανιστήριο.


2. Η σκηνή που ο Django είναι κρεμασμένος γυμνός ανάποδα.
(credits στον Πάνο και τον Δημήτρη που μας τις θύμησαν)

UPDATE 2 (και σημαντικό): Το παραπάνω θέμα τράβηξε την προσοχή του Άρη Δημοκίδη από την Lifo, ο οποίος μας τίμησε κάνοντας αναφορά στο Messy Greek Salad, ενώ μάλιστα επικοινώνησε με το Mega ζητώντας μια εξήγηση για το θέμα. Σύμφωνα με τον Άρη λοιπόν,

"Δεν ήταν το Mega αυτό που πείραξε την ταινία. Στην επικοινωνία μου με το κανάλι επιβεβαιώθηκε η υποψία μου: Η κόπια ήρθε έτσι από την Sony."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NO CENSORING COMMENTS ON THIS BLOG!!! but please leave your name (or nickname) even if you comment as an anonymous user...